På Dugandes er alle medarbeidere og kollegaer – vi har gått bort ifra betegnelsen «brukere». Dette da vi ønsker å være en framoverlent og moderne arbeidsplass hvor det er attraktivt å jobbe.

Arbeidsoppgavene til medarbeiderne består i dag av ulike produksjons- og sysselsettingsoppgaver som blant annet: Vedarbeid, tennbrikettproduksjon, male- og formingsarbeid, pakkeoppdrag med mer.

Utsalg

Ved selges fra vår vedavdeling på nordsiden av bygget. I butikkhjørnet som befinner seg i kafeen selges produkter våre medarbeidere har laget – blant annet tennbriketter, betongboller, fuglehus, insektshotell, glassbrikker, fjøler med mer.

Dugandes har i tillegg smoothieproduksjon som er et samarbeid med Kiwi og Scandic Victoria. Flere av medarbeiderne henter frukt fra Kiwi Nordre Ål. Dette er frukt som ikke lenger er salgbar, men som er perfekt til smoothie. Vi produserer smoothie ut ifra hvilke råvarer vi har tilgjengelige. Det blir hovedsakelig produsert to typer smoothie; en basert på grønnsaker og en på frukt. Smoothien serveres til frokosten på Scandic Victoria.

Arbeidstrening

På Dugandes vil det også bli etablert kafé, vaskeri og bilvask for kommunale biler. Her skal man kunne få reell arbeidstrening og bruke lærdommen for å komme seg ut i ordinært arbeid. Kafeen er åpen for alle. Her vil vi blant annet by på dugandes god kaffe og dugandes gode boller – i tillegg til egenprodusert smoothie!

Dugandes er tilrettelagt for rullestolbrukere.