Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline14. juli kl. 10:24

Smittetilfeller:

Under koronakrisen er det registrert totalt 41 koronasmittede personer i Lillehammer. To av disse er døde. Siste smittetilfelle er registrert 22. juli. 

Les mer clear
Charolaise på beite på Skeikampen

Når du møter dyr i utmarka

Sommeren er også ferietid for storfe og sau. Dyr på utmarksbeite er et vakkert skue som gir et positivt bidrag til naturopplevelsen vår. I tillegg holder de landskapet åpent slik at det lettere kan brukes til turområder. Når vi ferdes i utmarka må vi ta hensyn til beitedyras naturlige adferd. I Lillehammer-regionen slippes årlig ca 34 000 sau og lam og 6000 storfe på utmarksbeite.
Foto: Even Røhnebæk

Elgmerking i Gausdal Vestfjell

I vinter har 8 elger i Vestfjellet blitt utstyrt med GPS-sendere som ledd i det nye elgmerkeprosjektet 'Elgen i Oppland'.
Skogplante

Skogkulturarbeid i koronatider

Vi er inne i en ekstraordinær tid hvor det er satt i gang omfattende tiltak for å begrense spredning av koronasmitte. Dette påvirker oss på mange områder, og de fleste bransjer er berørt. Skogbruket er intet unntak.
Lam på beite

Prosjekt 'Radiobjøller på lam i Øyer-fjellet'

For å bedre dokumentasjonen av årsaker til tap av lam på utmarksbeite kjøres et toårig prosjekt i Øyer-fjellet. Her merkes lam i utvalgte besetninger med radiobjøller. Rapport fra første prosjektår 2019 kan leses her.

Nye skogbruksplaner

Nå kan skogeiere i Gausdal og Øyer bestille ny skogbruksplan

Alle skogeiere i Gausdal og Øyer med produktiv skog med mer enn 50 daa, har nå fått tilsendt bestillingsinformasjon om nye skogbruksplaner. Bestillingsfristen er 13.februar og det kan bestilles både digitalt og ved ferdig frankert vedlagt konvolutt. Det er skogeierlagene i de to kommunene som har hatt ønske om at skogeierne nå skal få tilbud om nye planer.