Vi møtes én gang i måneden, oftest torsdager midt i måneden. Vi går sammen til bestemmelsesstedet. Der får vi omvisning av dyktige formidlere, på museum eller dikterhjem, vi går på kino eller vi deltar på andre kulturarrangementer. Før jul skal vi også på julekonsert.

Etter programmene tar vi en kopp kaffe og deler opplevelsen med hverandre, når det passer og man har lyst og mulighet. Du skal ikke forberede deg, eller føle at du er ”nødt” til å mene noe om det du har opplevd. Du vil uansett få en fin opplevelse og garantert lære noe nytt om kunst, historie, forfattere, film og musikk.

Hvem er tilbudet laget for?

Dette tilbudet er spesielt laget for deg som deg som har ledig tid på dagtid, og som ikke er så glad i gå alene på denne type arrangementer. Målet er å gi flere gode opplevelser, også om du for eksempel strever med dårlig psykisk helse. Gruppa er åpen for alle som ønsker å delta.

Gruppa har en fast kulturkontakt som møter dere hver gang. Ingen trenger å forberede seg eller “si noe lurt”, her er målet å oppleve noe fint sammen.

Hva koster det?

Kostnad for kurset

Selve kurset koster 650 kroner for hele høsten 2023 og våren 2024.
Dette inkluderer 

  • inngang og omvisning på alle stedene vi besøker
  • julekonsert
  • åpningskonsert på Dølajazz
  • kulturkontakt på alle treffene. 
  • deltagerbevis for kurset. Med dette kommer du gratis inn på Lillehammer Kunstmuseum når som helst i åpningstiden, så lenge kurset varer.

Hvis du trenger ledsager

Alle stedene vi besøker gir gratis inngang til ledsager hvis man har ledsagerbevis. Hvis du har ledsagerbevis og vil ha med egen fritidskontakt/støttekontakt, koster det altså ikke noe ekstra.

Andre utgifter

Noen av aktivitetene krever at vi tar buss dit. Da må du selv dekke busstransporten. 

Vi samles for å prate litt etter hvert treff, og det er ofte i for eksempel en museumskafé. Hvis du ønsker kan du kjøpe mat eller spise egen matpakke der, men kaffe eller te må man kjøpe der.

Påmelding

Meld deg på til Anne Brit Lee på telefon eller e-post:

Påmeldingsfrist og oppstart for høsten 2024 publiseres på nettsidene våre når høsten nærmer seg.

Program for våren 2024

De som har meldt seg på får mer informasjon om klokkeslett og oppmøtested. 

Torsdag 25. januar: Lillehammer kunstmuseum

Vi møtes utenfor hovedinngangen kl. 11, og går til kunstpause kl. 11.30. Her får vi påfyll av kunsthistorisk eller kulturell art. Deretter blir det omvisning i en aktuell utstilling.

Onsdag 21. februar: Lillehammer kino

Vi unner oss en formiddagskino i kald februarvinter, og går inn i en lun kinosal. Møtes innenfor inngangen til kinoen kl. 11.30. Vi velger oss en nfilm som alle ønsker å se. Start kl. 12.00. Varm kakao et sted etterpå?

Torsdag 21. mars: Gallerier i Lillehammer

Vi møtes på Sigrid Undsets plass kl. 11, og skal i dag besøke i alle fall to gallerier i Lillehammer. Kaffe og litt å biteti på et koselig sted etterpå?

Torsdag 18. april: Vårtur og omvisning på Maihaugen

I dag rusler vi rundt og nyter litt vårluft på Maihaugen. Vi får omvisning enten ute eller inne, alt etter vær og aktuell utstilling. Etterpå tar vi oss en kaffetår i kaféen.

Torsdag 23. mai: Stenberg Friluftsmuseum, Mjøsmuseet

Amtmannsgarden Stenberg står nærmest urørt med et tun, en vakker park og hus med interiør fra første halvdel av 1800-tallet. Her kan du oppleve amtmanninne Ditlevines kjøkken, amtskontoret til Lauritz Weidemann, den velfylte vedskålen, lysthusa nederst i parken og familiens private gravsted. Vi får egen omvisning.

Torsdag 20. juni: Domkirkeodden med syngende guide

Domkirkeodden har en helt spesiell historie, og Hamardomen har en ubeskrivelig vakker akustikk. Vår syngende guide formidler begge deler på en måte som ikke så rent sjelden gir en uforglemmelig gåsehudopplevelse. Middelalderens spennende fortellinger følges av autentisk gregoriansk sang, og etter som man skrider fram i historien, illustrerer guiden tiden eller temaet de forteller om med nydelige toner og vakker sang.