25. januar vedtok kommunestyret i Lillehammer en ny kommunedelplan for kultur. Det ble særlig framhevet hvor godt administrasjonen har jobbet med medvirkning, og at det har lykkes å få grupper av innbyggerne i tale som vanligvis ikke høres så godt i slike sammenhenger. 

Det er et kraftig signal om at kultur er viktig, når vi i dag vedtar vår første kulturplan etter plan og bygningsloven, sa SVs Anne Lise Fredlund fra talerstolen i kommunestyret i dag. 

På vegne av ledergruppa i Tjenesteområde kultur, vil jeg få lov til å takke de ansatte og de utallige innbyggerne som har deltatt i denne prosessen. Her har både skoleelever, studenter, pensjonister, filmarbeidere, kunstnere, ungdommer, musikere, festivalarbeidere, yrkesmilitære, arkitekter, lag og foreninger og en hel masse andre vanlige innbyggere bidratt med innspill og innsikt. Jeg er overbevist om at vi nå har fått et nytt og skarpere verktøy for å få løftet arbeidet vårt og det potensialet kulturfeltet har når det gjelder samfunnsutvikling. Nå starter jobben, sier en fornøyd kultursjef i Lillehammer, Olav Brostrup Müller, etter vedtaket i kommunestyret.