Er du ny i Lillehammer, er det å engasjere seg som frivillig en ypperlig måte å bli kjent med andre med samme interesser som deg. Det samme gjelder om du har bodd her lenge, men ønsker å stifte bekjentskap med nye folk. Det finnes en frivillig organisasjon for de fleste interesser, så meld deg inn i en organisasjon som passer for deg. Kanskje du vil hjelpe eldre med å mestre en digital hverdag, kanskje du vil være lære ungdommer å sy, kanskje du vil være medhjelper på store arrangementer, eller kanskje du vil være med på redningsaksjoner i fjellet? 

Frivillighet er en viktig bærebjelke i samfunnet vårt. Frivillige organisasjoner gir viktige tilbud og møteplasser til befolkningen, og disse er et viktig supplement til offentlige tjenester. Som frivillig gir du av din kompetanse og styrke inn i samfunnet. Mange som bidrar frivillig forteller at de får gode opplevelser, nye vennskap og lærer mye de har glede av senere. Vil du høre gode historier om frivillig arbeid i Norge? Da kan du høre Frivillighet Norges podcast som feirer Frivillighetens år 2022 her.

Ta gjerne også en kikk på Frivillighet Norges tips og råd til deg som lurer på om du vil engasjere deg i frivillig arbeid, og som lurer på hvor du starter. Se mer om å være frivillig på frivillig.no.