Yoga i parken" skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av fysisk form. Tilbudet er gratis, og det foregår i det offentlige rom. Slik er dette også med på å skape liv i byen i sommermånedene. Det er yogainstruktører fra Gjøvik, Hamar og Lillehammer som står for tilbudet.
 
Startskuddet går onsdag 23. mai kl. 18.00. Hver onsdag på samme tid og sted frem til 15. august kan du nå trene yoga en hel time gratis. 
 
-Dette skal være og er et lavterskeltilbud, og alle kan gjøre yoga.  Vi holder oss på nybegynnernivå slik at alle kan bli  med ut fra sitt ståsted, enten du er trent, utrent eller har bevegelseshemninger, sier distriktssjef Berit Jevnaker i Kreftforeningen.
 
Stor suksess i 2017
- Vi startet opp med yoga i parken i fjor sommer, og på Lillehammer hadde vi på det meste over 140 deltakere på en kveld. Det viser at dette er noe folk vil ha.
Etter å ha søkt om Extra Ekspress- midler fra Ekstrastiftelsen, fikk vi penger og dermed en mulighet til å  fortsette med  tilbudet. Det er vi veldig glade for, sier Jevnaker.
- Det er Kreftforeningens frivillige aktivitetsambassadør i Lillehammer, Elisabeth Blomberg, som skal lede tilbudet i år også, sammen med instruktørene og andre frivillige.
Hun var den som tok  initiativ slik at vi startet opp  i Lillehammer. Vi setter stor pris på den typen frivillig engasjement,  sier Jevnaker.
 
Arrangørene  håper på godt oppmøte i løpet av sommeren. - Du trenger ikke noe fancy utstyr for å bli med. Møt opp i behagelige klær med yogamatte eller strandhåndkleet. Blir det regn, så har vi alternative innendørs lokaler som vil bli opplyst om i vår facebookgruppe Yoga i parken, opplyser Blomberg.
 
Noen fakta: 
Yoga er en allsidig treningsform, og man trenger ikke være myk for å gjøre yoga! Yoga er for alle, og det er bare å prøve seg frem.
Sentrumsnære parker fordi: Vi ønsker at folk skal bruke sentrum, og vil skape et levende og mangfoldig sentrum. 
Tidligere studier har vist at yoga kan ha positiv effekt i behandling av depresjon, at yoga kan bedre bevegeligheten og helsen til personer med leddgikt, gjøre det mulig å takle smertene fra fybromyalgi, hjelpe kreftsyke og mennesker med psykiske lidelser. http://forskning.no/menneskekroppen-hjertet-stress-sykdommer/2014/12/yoga-i-kamp-mot-hjertesykdommer
Det er mange fordeler ved å være fysisk aktiv i 30 minutter. 
Kroppen er skapt for bevegelse. 
Fysisk aktivitet gir økt energi og overskudd i hverdagen. Det gir også trivsel, glede og mulighet for sosial kontakt, bedrer immunforsvaret og minsker risikoen for benskjørhet, i tillegg til flere andre helsegevinster.
Regelmessig fysisk aktivitet og god fysisk form reduserer ikke bare risiko for kreft, men også andre sykdommer, som hjerte og karsykdom og diabetes 2, og for tidlig død. Å sitte mye stille, øker denne risikoen. Derfor er det viktig å være fysisk aktiv, også for deg som er slank.
Kreftforeningen har folkehelse og fysisk aktivitet høyt på agendaen fordi: Regelmessig fysisk aktivitet fører til et sunt nivå av hormoner i blodet. Det er viktig fordi et høyt nivå av noen hormoner kan øke risikoen for kreft.
At fysisk aktivitet kan minske risikoen for kreft er best dokumentert for tykktarmskreft og brystkreft, som er noen av de vanligste kreftformene i Norge.