- Jeg møtte tøff og god motstand blant elevene som var her idag, og det var gøy å prøve forskjellige idretter som bordtennis, biljard og badminton, sier Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen. Fredag var han tilstede i Håkons Hall da Ungdomslekene startet opp for 5. gang. I tillegg var skoleelever invitert til å prøve flere av de bortimot 15 idrettene som er representert under arrangementet på Lillehammer og Hamar helgen 3. - 5.  mai.

bt_ordf.jpg

Espen Granberg Johnsen i aksjon under bordtenniskamp mot elever fra 5. og 6. trinn.

Granberg Johnsen er fornøyd med at Lillehammer kan være med å huse arrangementet nok en gang.

- Vi er glade for å ha fasiliteter og anlegg til å være vertskap for Ungdomslekene og skoletiltaket med elever. Dette er et veldig bra arrangement på flere måter.  Jeg syns det er bra at vi får løftet frem idretter som til vanlig kanskje ikke er så synlige og får så mye oppmerksomhet som andre mer kjente idretter. Samtidig håper jeg at vi kan bidra til å inspirere Lillehammerelevene til å bli motivert til å drive med flere typer idretter. Og sist men ikke minst er det veldig bra å sette fokus på fysisk aktivitet, noe det er masse av her, sier Granberg Johnsen.  

Det er femte gang det avholdes denne type felles idrettsarrangement for ungdom i Norge. I 2011, 2013, 2015 og 2017 ble tilsvarende arrangement gjennomført, og det deltok da nesten 2000 deltakere mellom 13 og 26 år på denne idrettsfesten. Under alle foregående arrangement har det i tillegg til selve konkurransene vært arrangert seminarer og felles sosiale aktiviteter, dette viderbringes også til Ungdomslekene 2019. 14 av idrettene vil gjennomføre sine arrangement på Lillehammer. Bowling arrangeres på Hamar. 

ordforer_biljard-barn.jpg

Granberg Johnsen fikk også testet ut presisjonen i biljard.

André Høidebraaten, prosjektansvarlig i Ungdomslekene, er fornøyd med både innsats og oppmøte i Håkonshall.
- Vi har rundt 330 elever fra 5. og 6. trinn her idag, noe som er veldig bra. Våre instruktører har rapportert om kjempebra innsats og opptreden fra elevene, så dette er veldig gøy. Fra og med fredag ettermiddag starter vi med konkurranser og da går det slag i slag utover helga med, junior-NM, NM, regionstevner, diplomboksing med mer, sier han. 

Høidebraaten håper arrangementet kan føre til positive ringvirkninger for idrettene.

- Vi håper å vise frem alle idrettene her for alle de unge som er nye i idrett, men også for dem som driver med idrett allerede, men som kanskje ikke har kjennskap til idrettene vi presenterer her idag. Vi håper de unge melder seg inn i idrettene, og at vi kan skape nok engasjent til at det blir økt rekruttering og kanskje blir startet noen nye klubber rundt omkring i landet på sikt.

 

faar_utstyr.jpg

Espen Granberg Johnsen får overrekt utstyr fra prosjektleder i Ungdomslekene André Høidebraaten