Lillehammer kommune, Lillehammer Sentrum Drift As og Innlandet fylkeskommune er med i forskningsprosjektet CITYCENTRE som ledes av Transportøkonomisk institutt. Prosjektet skal skape kunnskap om hvordan byer og sentrum kan utvikles på måter som bidrar til mer attraktive bysentrum, hvordan sentrumsplanprosesser kan bli mer effektive med tanke på tidsbruk og måloppnåelse, og hvordan plan- og bygningsloven kan bli et bedre verktøy i slike prosesser. Prosjektet har fått støtte av Norges forskningsråd, og fylkeskommuner, kommuner og sentrums-/næringsforeninger i Arendal, Kongsberg, Lillehammer og Tønsberg er partnere i prosjektet.  

Hvordan bruker og opplever de som bor eller jobber i Lillehammer sentrum?

I prosjektet gjennomføres det nå spørreundersøkelser i de fire byene for å få innspill om bruken og opplevelsen av sentrum i hver by. Lenke til spørreundersøkelsen blir sendt til et utvalg som bor og/eller jobber i Lillehammer enten på SMS eller via arbeidsgiver.

I spørreundersøkelsen spørres det om hvor ofte du er i Lillehammer sentrum, hva du gjør der og hva du setter pris på? Har du et favorittsted? Og hvordan opplever du å gå, sykle og kjøre bil i sentrum? Og hva synes du om endringer som skjer i sentrum og hva tenker du om å bo der? Transportøkonomisk institutt ønsker innspill om dette. Vi oppfordrer alle som mottar lenken enten via sin arbeidsgiver eller på SMS til å svare.

Les mer om prosjektet på TØIs nettsider