– Dette er den viktigste dagen for demokratiet. Vi er veldig heldige i Norge som har fritt valg og åpent demokrati. Det er ikke en selvfølge, sa Trosholmen etter stemmeseddelen var godt plassert i urna. 

Hun er veldig spent på resultatet av årets valg.

– Jeg har begynt å få skikkelig sommerfugler. Det kommer til å bli en thriller i løpet av kvelden.

Som mange andre politikere skal hun tilbringe kvelden på valgvake. Hun forteller at hun ikke kommer til å legge seg før resultatet er helt klart.

Mange forhåndsstemmer

I Lillehammer er det mange som har vært langt tidligere ute enn ordføreren med å avgi sin stemme. Da fristen for å forhåndsstemme gikk ut fredag 10. september, var det i underkant av 10.000 personer i Lillehammer som hadde avgitt sin stemme. Med 21.563 stemmeberettigede i kommunen er det dermed nesten halvparten av innbyggerne som var tidlig ute med å velge.

Det er ikke bare i Lillehammer at mange har forhåndsstemt, faktisk er det satt rekord i antall forhåndsstemmer i Norge i år – hvor over 1.6 millioner har levert stemmen sin i forkant av valgdagen.

Stem fram til kl. 20.00

Om du ennå ikke har avgitt din stemme, har du mulighet fram til kl. 20.00 mandag 13. september. I tillegg til Håkons hall kan du også stemme på Vingar skole eller på Jorekstad.

For å stemme på valgdagene i Lillehammer, må du være manntallsført i Lillehammer kommune. Her finner du ytterligere informasjon.

Valgresultatene kommer fortløpende fra kl. 21.00 mandag 13. september. På nettsiden valgresultater.no kan du følge med på fortløpende resultater og prognoser.