- Gratulerer med dagen, i dag skal vi feire alle barna og de voksne som jobber her, sa leder Ivy M. Ludvigsen, i det hun markerte starten på feiringen av Norbana barnehages 30 år.

Foran barn og foreldre fortalte hun om historien til barnehagen de siste tre tiårene, og ikke minst om forberedelsene til denne viktige dagen, hvor barna selv hadde vært sterkt delaktige. Helt siden nyttår har barna produsert kunst, de eldste inspirert av en av de viktigste kunstnerne innen norsk modernisme.

- 5-åringene har vært på Maihaugen og sett på kunst av Weidemann, og han har vært en stor inspirasjon for dem i deres arbeidet til denne dagen, noe man tydelig kan se av resultatene her i dag. Innsatsen deres har vært stor, og barna syns dette har vært veldig gøy og spennende, sier Ludvigsen.

Målet prosjektet var at alle avdelingene i barnehagen skulle bidra med kunst i ulike former. Felles tema for alle alderstrinn var vennskap og inkludering.

kunst_bh.jpg

Kunsten barna hadde laget var hengt opp både ute og inne.

I tillegg til all kunsten som prydet vegger og tak inne i barnehagen, har Norbana et tre av betydning over snittet. For samtidig med barnehagens oppstart opp for 30 år siden ble det plantet et lønnetre inne på barnehageområdet. Treet står der den dag i dag, og det samme gjør kollegaene Turid Stabekk, Vigdis Beck-Hanssen, Mona Gudbrandsen og Gro Haug. Alle har vært med siden oppstarten, og trives svært godt sammen.

Turid Stabekk reflekterer over de 30 årene. Mye har skjedd siden starten, og Stabekk trekker frem en ting som har endret barnehagen mest.

-Jeg tror den største forandringen er forventningen til hva en barnehage skal være. Naturligvis skal barnehagen være et trygt og godt sted for barna, hvor vi ser hvert enkelt barn, men forventningene til hva vi skal være er større nå enn før. Nå starter jo utdanningsløpet enda tidligere enn før, og vår rolle i så henseende er kanskje enda mer betydningsfull enn det var tidligere.  Det er veldig viktig at nettopp det pedagogiske tilbudet i barnehagen er sterkt og godt, og dette tar vi på alvor. Derfor har vi stort trykk på det faglige i dag, og hva vi tilbyr barna våre i det daglige, slik at de er best mulig rustet til å begynne på skolen, sier hun.

kolleg.jpg

Fra venstre: Turid Stabekk, Vigdis Beck-Hanssen, Mona Gudbrandsen og Gro Haug foran lønnetreet med like lang historie som barnehagen selv.

Feiringen inneholdt også sang fra barna, tale og gave overlevert fra varaordfører Ingunn Trosholmen, før det på vegne av foreldregruppa i barnehagen ble kommet med ros til både barn og ansatte. Festen fortsatte med serveringer av pølser, kake og mer til, slik at markeringen av Norbanas 30 år ble akkurat slik både barn, ansatte og foreldre ønsket seg.

taler, barnehage.jpg

Varaordfører Ingunn Trosholmen taler til barn, ansatte og foreldre under markeringen.