– Det er en gledens dag i dag både for næring og innbyggere i Lillehammer, når vi i dag formelt åpner Lillehammer vannverk, Hovemoen, sa ordfører Ingunn Trosholmen før hun klippet båndet på åpningen.

I talen sin fortalte hun om den kommunale vannhistorien, fra 1842 da det første kommunale vannverket i Lillehammer ble satt i drift, og fram til i dag med det nye og høyteknologiske vannverket på Hovemoen.

Første spadetak på det nye vannverket ble tatt sommeren 2019, og det ble startet prøvedrift for ett år siden – våren 2021. Med det nye, moderne vannverket er innbyggerne i kommunen sikret god vannforsyning med høy kvalitet og kapasitet, og det er også tilrettelagt for videre vekst.

Med på åpningen var inviterte gjester fra samarbeidspartnere, ansatte i vann og avløp, administrasjonen, og en avdeling fra Engesvea barnehage som vant tegnekonkurransen om å utsmykke veggene på vannverket.

Fritt for mangan

Prosjektet med det nye vannverket ble ferdigstilt innenfor budsjett, og med måloppnåelse også innen HMS, tid og kvalitet. Etter ett år med prøvedrift er vannverket nå i ordinær drift og vannet som sendes ut på ledningsnettet er fritt for mangan.

Vann og avløp informerer om at det vil dessverre fortsatt kunne forekomme misfarget vann siden det fremdeles finnes belegg av mangan på innsiden av ledningsnettet, som løsner og blir med vannet ut. Etter hvert som ledningsnettet er spylt rent vil problemet med misfarget vann gradvis avta og etter hvert forsvinne helt.

Vann og avløp ønsker å takke for samarbeidet til:
Sweco Norge AS
Evensen & Evensen AS med underentreprenører
Enwa PMI AS med underentreprenører
Gjerdalen Entreprenør AS
HR Prosjekt AS
Graff Bygg Consult AS
Altiett AS
WSP AS

Bilder fra åpningen: 

Åpning av vannverket, Stine

Åpning av vannverket, barnehage og korps

Åpning av vannverket, samarbeidspartnere

Åpning av vannverket, tegninger