Lesekiosken ble åpnet 3. juni med rød løper, forfatterbesøk og snorklipping. Arrangementet ble direktesendt til skoler over hele landet som et avspark for Sommerles, bibliotekets årlige lesekampanje for 1. – 7. klasse. Forfatterne Mari Moen Holsve og Line Renslebråten leste, tegnet og formidlet fra sine bøker. Den offisielle snorklippingen var ved kultursjef Olav Brostrup Müller og Aurora fra 3. klasse ved Hammartun skole. 

Se flere bilder fra åpningen her

Lesekiosk er et nasjonalt litteraturformidlingsprosjekt i regi av Foreningen !les støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Prosjektet består i å fylle 100 vernede telefonkiosker over hele landet med bøker, for å tilgjengeliggjøre litteratur og gode leseopplevelser for det norske folk. Alle som vil kan gå og hente seg en bok fra kiosken, og har du en bok du ønsker å gi videre, er du velkommen til å sette den igjen. 

Lillehammer UNESCO-litteraturby er fadder for kiosken og var arrangør for åpningen sammen med Lillehammer bibliotek, Norsk Litteraturfestival, Innlandet fylkesbibliotek og Foreningen !les. Åpningen var i utgangspunktet planlagt som en del av årets litteraturfestival, men som en konsekvens av koronasituasjonen ble åpningen i stedet digital.