Jeg har lyst til å skrive noen ord til deg, for jeg vil at du skal vite at jeg tenker mye på hvordan det er med deg om dagen. Du har sikkert hørt om koronaviruset, og dermed er mye blitt annerledes. Skoler og barnehager er stengt og det er ikke så enkelt å være sammen med mange venner lenger. Sånn har det aldri vært før, men jeg vil at du skal vite at denne situasjonen vi er i akkurat nå, den kommer til å gå over.

Da jeg vokste opp hadde vi ikke internett, Facebook, Snapchat eller Instagram. Da var det vanlig å ha brevvenner. Jeg fikk brev hver eneste uke fra mine brevvenner i posten, og jeg gledet meg til å åpne det. Jeg håper at du også synes det er koselig å få dette brevet fra meg.  

Passe på hverandre
Koronaviruset smitter mellom mennesker, nesten slik som forkjølelse smitter. Forkjølelse er ikke farlig og for mange er heller ikke koronaviruset det, men det er noen av oss som ikke tåler det så godt og kan bli skikkelig syke. Derfor må vi alle være forsiktige med å ikke smitte andre. Dermed bestemte statsministeren i Norge at alle skoler og barnehager over hele landet skulle stenge, og da gjorde Lillehammer det også.  

Du vil nok huske disse dagene resten av livet. Alle sammen – barn, ungdommer, voksne og gamle – jobber nå sammen for at så mange som mulig fortsetter å være friske. Derfor er alle nøye med å vaske hendene og  ikke være så mange sammen samtidig. Jeg synes det er veldig fint at vi i Norge er så gode til å passe på alle rundt oss, særlig de som trenger det mest. Det DU gjør hver dag, betyr mye for oss alle sammen. Så fortsett med det! 

Litt skole likevel 
Kanskje har du fått oppgaver av læreren din på iPad, slik at du lærer selv om du må være hjemme. Jammen er det bra at du har muligheten til det! Noen av dere får oppgavene av mamma, pappa eller annen voksenperson som bor sammen med deg. Kanskje er det noe nytt for dem å lære også? Jeg hører i hvert fall fra lærerne i skolen at dette arbeidet går veldig fint, og at dere jobber godt, det er veldig bra! 

Så er det noen barn som fortsatt går på skolen. Det er fordi foreldrene deres jobber på et sted hvor de er helt nødt til å være på jobb. De som jobber med syke mennesker eller jobber for å holde det rent rundt oss er eksempler på mammaer og pappaer som fortsatt er på jobb. Kanskje er du ett av barna som fortsatt går på skolen? Jeg skjønner at det ikke er det samme når klassekameratene dine ikke er der.  

Jeg har også lyst til å be deg om en ting, og det er at du tenker litt på de du kjenner som kanskje ikke har det så bra. Kanskje noen har det vanskelig hjemme. Kanskje vet du om noen i klassen som ikke har så mange venner, og som nå er enda mer ensom enn før? Da er det fint om du kan sende dem en tekstmelding for eksempel og bare fortelle dem at du er der, og at du tenker på dem.  

Tegne eller skrive?
Nå når dagen din er så annerledes slik min også er, hadde det vært så hyggelig om du ville tegne eller skrive et brev hvor du forteller hvordan du har det og hva du gjør! Jeg vil gjerne høre litt om dagen din og blir veldig glad for det. Hvis du ikke vil sende brev er det også helt greit.  

Så må jeg bare si en gang til at situasjonen med koronavirus kommer til å gå over. Akkurat nå vet vi ikke når det vil skje, men jeg håper at det er så snart som mulig. Da skal vi igjen kunne gå på skolen, være sammen med venner, og ha det fint sammen! Jeg gleder meg til å se dere i Lillehammer! 

Tegningen eller brevet kan mamma eller pappa sende på e-post til: ingunn.trosholmen@lillehammer.kommune.no.
Eller i posten til: Ordfører Ingunn Trosholmen, rådhuset, postboks 986, 2626 Lillehammer.


Hilsen 
Ingunn Trosholmen
Ordfører i Lillehammer