Fristen for innsending har gått ut, men send oss gjerne innspill til byjubileet generelt.

Hva vil du trekke fram av Lillehammer i en jubileumslogo? Kanskje skisporene på Vingromsåsen, nettverket mellom bedriftene i byen, blomstene i Søndre park, spiret til Kulturhuset Banken, kulpene i Mesnaelva eller barneleken på Sigrid Undsets plass? Eller noe helt annet?

– Vi håper på et stort engasjement blant innbyggere, ansatte, skoler, næringsliv, studenter, barnehager, foreninger og alle andre gjennom hele jubileet. Først ut vil vi høre fra alle som har gode ideer til en jubileumslogo, sier ordfører Ingunn Trosholmen.

Innspill som blir tatt med i den endelige utformingen av jubileumslogoen vil få en oppmerksomhet.

Mer om byjubileet kan du lese på vår samleside.

Slik deltar du:

1. Tegn en logo du mener bør symbolisere byjubileet til Lillehammer.

 • Du kan tegne digitalt eller for hånd, det velger du selv.
 • Tegningen kan være en skisse/idé, du trenger ikke være mestertegner.

2. På et eget ark skriver du en beskrivelse av logoen, samt begrunnelse. Her skriver du også kontaktinformasjonen din: Navn, alder, e-postadresse, postadresse og telefonnummer.

3. Forslaget du har tegnet + beskrivelsen + kontaktinformasjonen merkes med «jubileumslogo» og leveres på en av følgende måter:

 • E-post: postmottak@lillehammer.kommune.no - merk e-posten med "Jubileumslogo" og send bidraget som vedlegg (PDF, PNG eller JPG).
 • Post: Merk brevet med 
  Lillehammer kommune
  Jubileumslogo
  Postboks 986
  2626 Lillehammer
 • Levering på servicetorget i rådhuset.

Har du ett eller ti forslag – det er ingen begrensninger. Det viktigste er at hvert forslag har en beskrivelse og begrunnelse, og at de leveres inn hver for seg.

Frist for innlevering er til og med onsdag 7. desember.

Regler

Vi skulle gjerne sagt at det kun er fantasien som setter grenser, og det er nesten det. I en logo er det likevel noen få ting vi vil at du skal tenke på og ha med:

 • Motivet må representere Lillehammer og/eller jubileet på en god måte.
 • Motivet må kunne stå i sammenheng med byvåpenet til Lillehammer.
 • Motivet bør være tydelig og kunne fungere både på avstand og i lite format.
 • Det bør brukes få farger (maks to til tre farger er fint), og logoen må også kunne brukes i svart/hvitt.
 • Fargene som brukes må ha god kontrast til hverandre.

Dersom du ønsker å benytte kommunevåpenet i logoen din, må du huske på at det ikke er lov til å endre på våpenet. Du kan bruke våpenet i sin helhet eller hente inspirasjon fra elementer i våpenet.

Ved å levere ditt forslag til oss, samtykker du samtidig til at vi kan vise forslaget ditt til offentligheten. Ønsker du å reservere deg mot dette, må du opplyse om det.

Videre prosess

En jury vil vurdere alle forslagene som kommer inn. De forslagene juryen vurderer som gode og interessante vil bli tatt videre. Et grafisk byrå vil deretter inviteres til å utforme en endelig logo basert på disse forslagene.

Vær oppmerksom på at det kan trekkes ut elementer fra forslagene som blir sendt inn, så det du sender inn kan enten brukes i sin helhet eller at det trekkes ut noen deler.

Spørsmål?

Eventuelle spørsmål kan rettes til kommunikasjonsrådgiver Martine Å. Markussen på e-post: martine.markussen@lillehammer.kommune.no.

Eksempler til inspirasjon

Det er mange andre kommuner som har hatt og skal ha byjubileum, og det er fullt lov å titte på hvordan de har løst logoene sine. Under ligger bilder av logoene til tidligere eller kommende jubileer, som viser flere måter å løse en jubileumslogo på.