Vi håper sommeren fortsatt byr på mange godværsdager med fine turer i naturen, med god mat og flotte opplevelser.  Vi grillglade nordmenn tar jo gjerne med oss engangsgrillen, men husk at den gir åpen ild.  Visste du forresten at bruk av primus også gir åpen ild?

Bål, bålpanner og engangsgriller
Vi har tatt oss en prat med brannsjef Knut Birger Bakken som kan fortelle at de største farene oppstår når du tenner bål i nærheten av svært tørr vegetasjon og det er litt vind.  Å sette engangsgrillen rett på brennbart underlag fører også til økt fare for brann.  Knut Birger Bakken.jpeg- Det er et generelt bålforbud i skog og utmark i Norge mellom 15. april og 15. september, sier brannsjef Bakken.  - Dette gjelder både bål, bålpanner og engangsgriller, understreker brannsjefen.

Gode alternativer
Han minner oss om at naturen kan nytes med god mat uten å sette seg selv, andre og naturen i fare.  Her er hans beste tips for en flott naturopplevelse:
- Kom dere ut på tur, sier Bakken. - Vi er naturglade mennesker som liker å ferdes ute, så smør dere gjerne en god matpakke eller ta med varme pølser på termos.  - Dette er et godt alternativ til å tenne bål eller grille.  - Og husk at forbudet mot åpen ild i skog og utmark varer frem til 15. september, avslutter brannsjef Bakken.

Kommunen din ønsker deg en fin sommer med gode turopplevelser!