Hva skal vi gjøre? 

Kommunale vann- og avløpsledninger skal skiftes ut i Storgata mellom Lilletorget/Brubakken til Tomtegata og i Gamlevegen fra vestsida av Lilletorget og opp mot Nordsetervegen. 

Etter at nytt ledningsnett er på plass, skal gater og fortau få nye dekker. Prosjektet omfatter også etablering av ny belysning langs gatene og på Lilletorget, samt etablering av trekkerør for enkelte kabeletater.
 

 8fRgvTSDDwbqMAAAAASUVORK 5CYII=

Skissen viser i grove trekk hvordan det blir seende ut etter at arbeidene er ferdige.

Hvorfor gjør vi dette? 

Vann- og avløpsledningene er gamle. Dette gjelder særlig vannrørene, som er over 100 år, og det har oppstått flere brudd på ledningene i området de siste årene. I tillegg er det ønskelig å skille overvann fra kloakken på strekningene, som en del av kommunens arbeid med å redusere belastningen på ledninger og renseanlegget. 

Selve gateløpet og overflatene i gatene er nedslitt og det er behov for en opprusting. 

Dagens utforming er lite attraktiv med tanke på ønsket om prioritering av gående og et levende byrom i sentrum. Gamlevegen envegsreguleres etter avkjøring Nordsetervegen mot Lilletorget. Dette frigjør plass til bredere fortau. Sykkelparkeringen ved Lilletorget utvides noe, og det kommer flere benker.   

Hvem er ansvarlig? 

Prosjektet gjennomføres som i samarbeid mellom tjenesteområdene Vann og avløp og Veg og trafikk. 

Utførende entreprenør er Gjerdalen entreprenør AS, og prosjekterende rådgiver i prosjektet er Norconsult AS. 

Hva skjer når? 

Anleggsperiode vil starte i siste halvdel av mai, med planlagt avslutning november 2023. Mens arbeidene pågår vil gatene stenges for biltrafikk. Arbeidene vil utføres i etapper, slik at ikke hele området berøres av anleggsarbeidene samtidig. 

Arbeidene starter øverst i Brubakken, og flytter seg videre nordover Storgata. Deretter starter arbeidene i Gamlevegen. 

Det må påregnes noe støy og dårligere framkommelighet i gatene i perioder mens arbeidet pågår. Midlertidige gangmønster, sperringer og omkjøring vil bli tydelig merket. Innbyggerne oppfordres til å benytte seg av næringsvirksomhetene i området som normalt i perioden. 

Bussene som vanligvis går i Brubakken og Storgata vil kjøre Tomtegata så lenge det pågår arbeider i Storgata, slik at busstoppet i Brubakken ikke vil være operativt. Trafikkmeldinger vil være tilgjengelig på innlandstrafikk.no. Taxi-plassen på Lilletorget flyttes midlertidig til Nymosvingen i perioden. Kommunen vil informere nærmere i forkant, og dette vil skiltes.   

Vareleveringslomma på Lilletorget vil ha begrenset tilgjengelighet i perioder når Storgata er stengt for gjennomkjøring over Lilletorget.  Alternativ adkomst til området Lilletorget vil være fra Nordsetervegen/Gamlevegen eller Bryggerigata. 

Kontakt oss

Prosjektleder Vann og avløp: Elisabeth Børde, e-post: elisabeth.borde@lillehammer.kommune.no 

Prosjektleder Veg og trafikk: Roar Skotvoll, e-post: roar.skotvoll@lillehammer.kommune.no 

Kommunens sentrabord 61 10 77 00, e-post: postmottak@lillehammer.kommune.no