Beslutningen ble tatt av Nettverket! for SFO, det landsomfattende nettverket for skolefritidsordninger, som fikk inn nesten 100 nominasjoner til prisen.
 

Cecilie Liengs kolleger har beskrevet henne som følger:

"Du er positiv, har full kontroll og tar virkelig jobben din på alvor. Du kjenner alle barna og alle barna kjenner deg. Du må øve deg på å si mer nei, mens vi andre kanskje bør si litt mer ja. Du er god til å se løsninger og ingen prosjekter er for store.

Vi har noen ganger tenkt at du er gal som setter i gang med alt du gjør som forestillingene «Sirkus-SFO» og «SFO-talenter». Men du gjennomfører hver gang med strålende fornøyde barn og imponerte foreldre og kolleger.

Til og med SFO-kor har du startet. Fordi elever som ikke går på SFO også ville være med kalles det nå småskolekor. Dere opptrer ikke bare på SFO-arrangementer, men blir også leid inn andre steder som å «synge jula inn» på Maihaugen for tredje året på rad og på julegateåpningen for Lillehammer sentrum.

Det er helt klart at det kulturelle tilbudet hos oss er det du som står for. Du er en inspirasjon for oss andre, og vi er heldige som har deg med på laget!"

 
Nettverket! for SFO har over 1200 skolefritidsordninger og aktivitetsskoler som medlemmer. Nettverket arrangerer blant annet et bredt spekter av kurs for SFO, barnehage og andre som jobber med barn. Noen kurs er direkte rettet mot SFO, andre er mer tilpasset barnehage og mange er felles for alle som arbeider med barn i aldersgruppen 1-10 år.