Det strømmet på med ivrige barn og ungdom mot Lillehammer fritid- og aktivitetssenter like før den offisielle åpningen. Bak initiativet står en rekke unge voksne som selv kunne ønske de hadde det samme tilbudet da de var barn.

– Det at dere, lokal ungdom og ildsjeler, kan tilby et bredt spekter av aktiviteter på en slik arena vil kunne bety mye for samhold, læring og mestring på individnivå, sa Trosholmen i sin tale under åpningen.

Alternativ fritidsaktivitet

På aktivitetssenteret finner du blant annet kurs og aktiviteter innen e-sport, streaming, dataopplæring, digital kunst, graffiti, tegning, maling og VR.

– Her trenger man ikke startnummer for å være med, så vi er et alternativ til de tradisjonelle fritidsaktivitetene som ofte involverer sport, fortalte Vetle Øyri, en av initiativtakerne.

Senteret har en egen avdeling med e-sport, som består av 30 PC’er av kuleste sort. Dette passer godt inn i at Lillehammer tidligere har blitt lansert som Norges e-sporthovedstad.

Nyttig kompetanse for Lillehammer

Finansieringen av senteret har til nå gått ut av egne sparepenger blant dem som har startet det. Basert på oppslutningen under åpningen, og tilbakemeldinger fra foreldre som var der med barna sine, er det liten tvil om at det er et etterlengtet tilbud.

– Jeg er sikker på at dette senteret blir godt mottatt og mye brukt, og at det her vil kunne vokse fram kompetanse som er viktig for Lillehammer; både nå og i fremtiden. Jeg ønsker dere lykke til!, avsluttet ordføreren talen sin med.