Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline 15. juni kl. 08:27

Smittetilfeller:

Under koronakrisen er totalt 410 personer i Lillehammer registrert med koronasmitte. To av disse er døde. Siste smittetilfelle er registrert 4. juni-21.

Les mer clear
error_outline 15. juni kl. 08:27

Koronatest?

Du kan bestille tidspunkt for koronatest via et bestillingsskjema som er tilgjengelig hele døgnet. Testen er gratis.

Les mer clear
error_outline 15. juni kl. 10:07

Koronavaksinering

Lillehammer kommune startet med koronavaksinering i uke 1 i 2021. Vaksinering foregår etter Folkehelseinstituttets prioriterte rekkefølge. 

Les mer clear

Utbyggingsavtale Kuben - Høring

Lillehammer kommune har framforhandlet et forslag til utbyggingsavtale med Ringerud Invest AS og Kuben Matmarked Lillehammer AS.  Avtalen gjelder et anleggsbidrag som del av finansiering av en kvartalslekeplass som dekker behovet for flere boligprosjekter i det sentrale byområdet.

Penger

Ekstra midler til næringslivsaktører

Lillehammer kommune har fått nesten 6 millioner statlige kroner til bedrifter særlig berørt av smitteverntiltak. Disse utlyses nå med søknadsfrist mandag 10. mai. Vi oppfordrer potensielle søkere til å sette seg godt inn i kriteriene.
Balansetårn av stein.

Prosjekt Balanse'24

Lillehammer kommune har satt i gang et utviklingsprosjekt som fram mot 2024 skal legge grunnlaget for en balansert kommuneøkonomi i åra som kommer. Prosjektet har fått navnet "Balanse'24", og vil involvere ansatte, tillitsvalgte, politikere og også etter hvert innbyggere.

Kommunen har per 2021 en krevende økonomi, hvor kostnadene ved ulike tjenester er større en inntektene. Samtidig er det store krav til investeringer når det gjelder kommunale tjenester som for eksempel vedlikehold og og utbygging av kommunale bygg, flomsikring, digitalisering etc. 
Som de fleste andre kommuner i Norge vil også Lillehammer om 20 år ha dobbelt så mange innbyggere som er over 80 år.