I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 kunngjøres oppstart av reguleringsplanarbeid for Lurhaugen i Lillehammer kommune. Samtidig legges forslag til planprogram ut på høring i medhold av plan- og bygningsloven § 12-9.

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for transformasjon og byutvikling på Lurhaugen, med tilhørende forbindelser for gående og syklende over Mesna til Sorgendal og Skysstasjonen.

Planen skal ta høyde for at området enten utvikles som høgskole eller som et bymessig område med hovedvekt av boliger.  Planarbeidet skal følge opp byplanens intensjon om en tett og flerfunksjonell bystruktur og føringer i områdeprogrammet for sentrum vest skal følges opp i planarbeidet.
 

Det kunngjøres samtidig oppstart av forhandlinger om utbyggingsavtale, jfr Plan og bygningsloven § 17-4.
 

Forslagstiller for planen er Lurhaugen Utvikling AS. Fagkyndig konsulent er DRMA AS.

Innspill til planarbeidet og merknader til planprogrammet sendes på e-post til: solveig@drma.no eller i brev til: DRMA AS v/Solveig Bergstrøm, Torgeir Vraas plass 6, 3044 Drammen. Kopi av innspillene sendes til postmottak@lillehammer.kommune.no eller Lillehammer kommune, postboks 986, 2626 Lillehammer. Merkes med 23/5204.

Frist for innspill: 11.11.2023


Dokumenter til saken: