Maihaugledningen, entreprise 3, er en del av nevnte hovedvannforsyning som skal saneres og oppgraderes. Oppstart for anleggsarbeidene knyttet til entreprise 3 er planlagt i januar 2016. Ferdigstillelse av prosjektet, inkludert alle oppussingsarbeidene, er planlagt sommeren 2017. Planlagt tidspunkt for å sette nye vann- og avløpsledninger i drift er i årsskiftet 2016/2017.

Den første delen av det nevnte arbeidet startet i høst i området ved Åveitbakken og er den første entreprisen. Entreprise 3 strekker seg mellom krysset Åveitbakken/Ekornvegen, Nybuvegen og Rugdevegen sørover, over Maihaugen og fram til Ringsvegutua. Se oversiktskart til høyre.

Langt strekke
Det totale ledningsstrekket som skal saneres i entreprise 3, er på ca. 1150 meter. Vi har noen begrensninger i tidspunkter for gjennomføring av de ulike ledningsstrekkene. Som eksempel kan nevnes at vi ikke har anledning til å drive anleggsarbeider på Maihaugen i turistsesongen på sommeren.

Vi har etter en offentlig konkurranse valgt S & B Stenersen AS som entreprenør for gjennomføring av anleggsarbeidene. Entreprenøren vil i nærmeste framtid lage en fremdriftsplan for hele entreprisen ut i fra de rammene vi har satt for gjennomføring av anleggsarbeidene. Når framdriftsplanen foreligger, vil vi kunne si noe om når det enkelte delstrekket skal gjennomføres.

Redusert framkommelighet
De vegene i Nybu som blir berørt av anleggsarbeider, er relativt smale. Trolig vil hele vegbredden berøres under anleggets gang. Framkommeligheten for biltrafikk og myke trafikanter vil til tider bli redusert. Det vil utarbeides trafikkplaner som skal ivareta både kjørende og gående under anleggets gang. Mer detaljert informasjon om trafikkflyt vil bli gitt etter hvert som anleggsområde forflytter seg langs den planlagte traseen.

Informasjonsmøte
Lillehammer kommune avholder et informasjonsmøte i kommunestyresalen i Lillehammer kommune torsdag 7. januar 2016 kl. 19.00 for presentasjon av planene for anlegget og informasjon for øvrig. Inngang til kommunestyresalen fra Jernbanegata.
Vel møtt!

Hvis det er spørsmål eller kommentarer til ovennevnte, kan dere gjerne kontakte kommunens prosjektleder på e-post: kari.myrholt.skarset@lillehammer.kommune.no
Eller via tlf: 61 05 10 46 / 481 23 815