Kommunestyret vedtok i møte 24.11.22, sak 77/22, de deler av reguleringsplan for E6 Roterud-Storhove som har vært gjenstand for mekling i Hovemoen.

Hensikten med reguleringsplan for E6 Roterud-Storhove er å tilrettelegge for bygging av ny firefelts motorveg fra Roterud (Gjøvik kommune) til Storhove som oppfølging av kommunedelplanene for E6 Biri-Vingrom og E6 Vingrom-Ensby. Vedtaket fattet i kommunestyret 24.11.22 gjelder de deler av reguleringsplanen som var unntatt sluttbehandling ved kommunestyrets behandling av reguleringsplanen 08.09.22 (sak 60/22) som følge av innsigelser og pågående mekling. Det er kun de delene som ble vedtatt 24.11.22 som her er gjenstand for å eventuelt påklage. Øvrige deler av reguleringsplan for E6 Roterud-Storhove ble vedtatt 08.09.22 og klagefristen for det vedtaket gikk ut 12.10.22.

Kommunestyrets vedtak 24.11.22 kan påklages. Frist for å klage på vedtaket er den 22.12.22.

Vedlagt ligger alle sakens dokumenter sortert i fire grupper, se nederst. Dokumentene til kommunestyrets behandling av sak 77/22 er tilgjengelig her;


Kommunestyret vedtok i møte 08.09.2022, sak 60/22, reguleringsplan E6 Roterud-Storhove.

Hensikten med reguleringsplanen er å tilrettelegge for bygging av E6 som ny firefelts motorveg fra Roterud (Gjøvik kommune) til Storhove, som oppfølging av kommunedelplan for E6 Vingrom-Ensby. Vedtaket gjelder de deler av planen som geografisk ligger innenfor Lillehammer kommune.

Kommunestyrets vedtak kan påklages. Eventuell klage sendes til Lillehammer kommune.

Frist for å klage på vedtaket er den 12.10.2022.

Klagen må angi vedtaket det klages over, og hvilken endring som ønskes. Klagen bør begrunnes. Klageren kan be om at vedtaket som er gjort ikke tillates iverksatt før klagesaken er avgjort.

En eventuell klage kan sendes til Lillehammer kommune innen angitt dato til postmottak@lillehammer.kommune.no eller Lillehammer kommune, postboks 986, 2626 Lillehammer. 

Det gjøres oppmerksom på at deler av planen ikke er endelig vedtatt, da det foreligger innsigelser som ikke er avklart. Dette gjelder bru-/kulvertløsningen og båndleggingssonen i Hovemoen. Det er kun anledning til å fremme klage til de deler av planen som er vedtatt. De deler av planen som ennå ikke er vedtatt vil bli behandlet av kommunestyret ved en senere anledning. Når det foreligger et vedtak, vil det bli sendt ut et nytt vedtaksbrev til berørte parter og en egen klagefrist vil bli kunngjort.

Vedlagt ligger alle sakens dokumenter. De er sortert i fire grupper, med til sammen 60 dokumenter. Saksframlegget er felles for begge reguleringsplanene, E6 Roterud-Storhove og Avlastet E6.