Det er venta opp mot 100 millimeter nedbør i løpet av mandag og tirsdag og det er sendt ut farevarsel på rødt nivå for hele fylket. Tirsdag ble farevarselet utvidet til å også gjelde onsdag 9. august. Innbyggere oppfordres til å gjøre nødvendige tiltak for å være forberedt på nedbøren som er varslet. 

Det er viktig at alle holder seg oppdatert om utviklingen av været, skred- og flomsituasjonen samt holder seg unna bratte skråninger, bekker og elveløp med stor vannføring. Stiikkrenner, kummer og andre vannveier bør holdes fri for grus, søppel, kvist og løv.

Her kan du lese mer om farevarselet og hvordan en skal forholde seg: 

Flomfare: Flomvarsel | Varsom.no
Jord- og flomskredfare: Flom- og jordskredvarsel | Varsom.no

Vakttelefoner

Dersom du skal varsle om bekker som går over sine bredder og vann som tar nye veger, ring kommunens flomvakt på telefon 476 52 331. Telefonen er døgnbemannet. 

Brannvesenet forventer stor pågang av oppdrag i forbindelse med uværet Hans. I den forbindelse har de opprettet et eget telefonnummer for kontakt direkte til deres stab. Alle henvendelser går via dette nummeret: 480 77 059

Er liv og helse i fare, ring nødnumrene 110 - 112 - 113.

Oppmøteplasser under ekstremværet

Kommunen har etablert faste oppmøtesteder i tilfelle strømmen i Lillehammer blir borte og det ikke blir mulig å ringe eller kommunisere elektronisk under ekstremværet. Her vil du møte representanter fra kommunen som vil bistå med informasjon og eventuell videre hjelp. 

De faste oppmøtestedene er: 

  1. Håkons hall
  2. Jorekstad fritidsbad
  3. Lillehammer brannstasjon
  4. Røyslimoen skole
  5. Vingrom skole

Veg og kollektiv

Vær klar over at det på kort tid kan skje at veger kan bli stengt på kort varsel, eller få redusert fremkommelighet. Unødvendig ferdsel bør unngås. 

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen har oversikt over hvilke veger som er åpne og eventuelt stengt. Du finner informasjon om veger på deres nettside eller ved å ringe 175.

Hvis du må reise med buss i områdene som er påvirket av mye regn, sjekk Innlandstrafikk sin nettside for å være sikker på at bussen går som planlagt.

Mange togstrekninger er innstilt på grunn av været. Det gjelder særlig rutene som går i Innlandet og Lillehammer. Følg med på Vy sin nettside for trafikkinformasjon om du har planlagt reise med tog.