Fakturaen for kommunale avgifter ble sendt ut 28. februar, både for dere med kvartalsfakturering og månedsfakturering. Beløpet på fakturaen for deg med månedsfakturering er litt høyere enn vanlig, og grunnen til dette er at eiendomsskatten for januar faktureres i forbindelse med beregning og utskrivning av eiendomsskatt for 2024 i løpet av februar.

Dette innebærer at du som har månedsfakturering ikke ble fakturert for eiendomsskatt i januar, men først fra og med februar. Fra mars vil fakturering gå som normalt igjen.

Fakturamottakere med kvartalsfaktura vil ikke merke noen stor endring på eiendomsskatten, annet enn redusert bunnfradrag.

Kommunestyret har vedtatt følgende regler og satser for skatteåret 2024:

Bunnfradrag for skatteåret 2024 blir kunngjort i forbindelse med utskrivning av eiendomsskatt for inneværende år og vil framgå av skatteseddel/faktura på eiendomsskatt og kommunale avgifter for februar.

For boliger, fritidsboliger og boligdelen av landbrukseiendommer er promillesatsen 4 promille ved utskriving av eiendomsskatt.

For næringseiendom og øvrige eiendommer er promillesatsen 7 promille.

Det skrives i tillegg ut eiendomsskatt på et særskilt fastsatt grunnlag i en overgangsperiode på (2019-2024) for eiendommer som tidligere ble skattlagt som verker og bruk. Promillesatsen for utskrivning av eiendomsskatt på det særskilte grunnlaget er 5 promille.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål angående eiendomsskatten? Eiendomsskattekontoret har besøkstid mandag til fredag fra kl. 10.00 til 14.00. Henvendelser kan gjøres på telefon 61 10 78 44 eller på e-post til eiendomsskatt@lillehammer.kommune.no

Har du spørsmål generelt angående faktura for kommunale avgifter? Se informasjon på samlesiden får for kommunale fakturaer.