Ulfsnes opplyser at flere av skolene i Lillehammer på ulikt vis allerede har løpende prosjekter med nært slektskap til Ungt Entreprenørskaps program. Endringen blir at nå får skolene full tilgang til alle ressursene som ligger i Ungt Entreprenørskap på en systematisk måte.

Gradvis tilnærming
Samarbeidet med Ungt Entreprenørskap vil bli faset inn gradvis fremover og Ulfsnes legger vekt på at dette skal skje i nært samarbeid med rektor på den enkelte skole. Ungt Entreprenørskap vil bygge opp under og styrke det allerede eksisterende entreprenørskapsarbeidet i Lillehammerskolen.

Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oppland, Karin Rønning, er svært glad for at avtalen nå er på plass. Hun understreker at det er dagens elever som i fremtiden skal bære og utvikle samfunnet videre. - Innovatører trengs overalt for å takle dagens og fremtidens utfordringer, sier Rønning. - Entreprenørskap i skolen styrker elevenes kreativitet, samarbeidsevne og vilje til å ta initiativ. Dette vil være viktig for fremtidens arbeidsskapere og arbeidstakere i Lillehammer-regionen, avslutter den daglige lederen, som sammen med sitt team gleder seg til å gå i gang med det konkrete arbeidet i samarbeid med rektor og lærere på den enkelte skole.

Viktig for hele regionen
Ordfører Espen Granberg Johnsen legger vekt på at det har vært en sterk satsing på næringsutvikling i Lillehammer det siste året; blant annet med etableringen av Lillehammerregionen Vekst. - Avtalen med Ungt Entreprenørskap et viktig element i denne totale satsingen, understreker Johnsen. - Svært mange av arbeidsplassene som Lillehammerregionen skal leve av om et par tiår, er ikke skapt ennå. Ordføreren mener hele Lillehammerregionen vil dra stor nytte av å ruste dagens elever til å bli morgendagens gründere og innovatører.

Her kan du lese mer om Ungt Entrepenørskap.

Kontaktpersoner:
Dag Høiholt-Vågsnes, dhv@vekst.lillehammer.no, 909 10 644, leder Lillehammerregionen Vekst.
Håvard Ulfsnes, havard.ulfsnes@lillehammer.kommune.no, 915 17 497, skolesjef
Karin Rønning, karin.ronning@ue.no, 480 06 578, daglig leder Ungt Entreprenørskap Oppland.